| 
			 350 g harde tarwebloem, 1 
			volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. 
			suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie 
			voor de saus: 
			½ blik gepelde tomaten (440 g), zout, vers gemalen peper, 1 eetl. 
			oregano, 2 eetl. olijfolie, 3 theel. tomatenpuree, 1 geperst teentje 
			knoflook 
			voor de vulling: 
			1-2 eetl. olie 125 g Mozzarella, 6-8 blaadjes basilicum, 1 takje 
			basilicum voor de garnering  | 
		
		
			| 
			 Algemene bereiding deeg: 
			 Verbrokkel de verse gist in een 
			kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is 
			opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. 
			(Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de 
			gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng 
			goed door elkaar. Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid 
			werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. 
			Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is 
			verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. 
			Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het 
			deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een 
			opstaand randje. 
			Algemene bereiding tomatensaus: Doe de gepelde tomaten in een kom, 
			maak ze fijn. Strooi er na smaak peper en zout, en de oregano bij. 
			Het geperste teentje knoflook, de 3 theel. tomatenpuree en meng het 
			geheel goed door elkaar. 
			Afwerking: 
			Verwarm de oven voor op 220ºC. Bestrijk het deeg met 1 eetl. van de 
			olie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Snijd de Mozzarella in 
			dunne plakken en verdeel ze over de saus. Strooi er wat zout en 2-3 
			vers gehakte blaadjes basilicum over en bedruip met het restant van 
			de olie. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het 
			deeg goudbruin is en de kaas gesmolten. Bestrooi met het resterende 
			basilicum. Garneer met een takje basilicum en serveer meteen. 
			   |