Pizza Margherita

IngrediŽnten voor 4 personen:

350 g harde tarwebloem, 1 volle eetl. zout, 15 g verse gist of 1 theel. droge gist en 1 theel. suiker, 2 dl lauwwarm water, 1 eetl. olijfolie
voor de saus:
Ĺ blik gepelde tomaten (440 g), zout, vers gemalen peper, 1 eetl. oregano, 2 eetl. olijfolie, 3 theel. tomatenpuree, 1 geperst teentje knoflook
voor de vulling:
1-2 eetl. olie 125 g Mozzarella, 6-8 blaadjes basilicum, 1 takje basilicum voor de garnering

Bereiding:

Algemene bereiding deeg:
 Verbrokkel de verse gist in een kleine kom in een scheutje van het lauwe water. Roer tot de gist is opgelost. Zet de kom op een warme plaats tot de gist blazen vormt. (Roer er, als er droge gist wordt gebruikt, de suiker door.) Doe de gist met het resterende lauwe water en de olie bij de bloem. Meng goed door elkaar. Kneed in 10 min. op een met bloem bestrooid werkvlak tot een soepel deeg. Doe het deeg in een ingevette schaal. Dek af en laat 45 min. op een warme plaats rijzen, tot het volume is verdubbeld. Druk de lucht uit het deeg en kneed het kort door. Bestrijk een pizzavorm met een doorsnee van 30 cm met olie. Leg het deeg in het midden en druk het met de vingers naar de kant. Maak een opstaand randje.
Algemene bereiding tomatensaus: Doe de gepelde tomaten in een kom, maak ze fijn. Strooi er na smaak peper en zout, en de oregano bij. Het geperste teentje knoflook, de 3 theel. tomatenpuree en meng het geheel goed door elkaar.
Afwerking:
Verwarm de oven voor op 220ļC. Bestrijk het deeg met 1 eetl. van de olie. Verdeel de tomatensaus over het deeg. Snijd de Mozzarella in dunne plakken en verdeel ze over de saus. Strooi er wat zout en 2-3 vers gehakte blaadjes basilicum over en bedruip met het restant van de olie. Schuif de pizza 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten. Bestrooi met het resterende basilicum. Garneer met een takje basilicum en serveer meteen.