Snijd de prei in smalle
ringetjes.
Snipper de ui.
plet het teentje knoflook met de platte kant van een mes en snipper
het ook.
Snijd de plak ham in smalle reepjes.
Hak de kervel fijn.
Schil de aardappelen en kook ze in 5 dl water.
Doe ze in een zeef, maar vang het kookvocht op.
wrijf ze met een houten lepel door de zeef en roer de puree door het
kookvocht.
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.
Fruit de uien 3 minuten, roer de knoflook erdoor en voeg daarna de
prei toe.
Schep alles 3 minuten om.
Strooi de bloem en het kerriepoeder erover en schep alles nog eens
goed om.
Schenk er 1 liter koud water bij.
Blijf roeren tot alles weer aan de kook is gekomen en de soep licht
gebonden is.
Laat de soep 8 minuten zachtjes koken.
Doe de melk en de dunne aardappelpuree erbij en voeg de
bouillontabletten
en de hamreepjes toe.
Blijf zolang roeren tot de soep opnieuw aan de kook is gekomen.
Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe.
Roer daarna de kervel erdoor.
Doe de soep over in een warme terrine.
Eet er een paar sneden beboterd boerenbruin bij.
|