Leg het vlees in een
ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn.
Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en
zout.
Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om.
Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem.
Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin
en neem het dan uit de schaal.
Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de
champignons bij de boter.
Fruit ze in enkele minuten lichtbruin.
Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng
het geheel aan de kook.
Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de
tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op 175ºC
voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven.
Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper
en zout toe
Bestrooi het gerecht met peterselie. |