Bosbessenfantasie

IngrediŰnten voor 4 personen:

200 g bosbessen
4 eierdooiers
5 cl *bosbier
2 el fijne suiker
4 cl bosbessenlikeur
ma´szetmeel
room
chocoladeschilfers

Bereiding:

De bosbessen op een zacht vuurtje stoven en met suiker op smaak brengen,
het geheel binden met ma´szetmeel. Verdelen over 4 coupes en koel plaatsen
De 4 eierdooiers, het bosbier en de suiker opkloppen tot een sabayon.
4cl bosbessenlikeur toevoegen en omspatelen met de geklopte room.
De sabayon over de bosbessen gieten en laten opstijven in de koelkast.
Voor het opdienen garneren met opgeklopte room, chocoladeshilfers en een
klein chocolaadje.
Variant: vervang het bosbier door kriek en de bosbessenlikeur door
kersenlikeur.
*Bosbier is een fruitbier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Sint-Jozef gelegen in Opitter. Dit bier werd gelanceerd in 1989. Bosbier wordt gebrouwen op basis van pilsbier en dit is in fel contrast met de andere fruitbieren die meestal gebrouwen worden op basis van lambiekbieren met de bekende zurige smaak. Bosbier is verkrijgbaar in tonnen van 30 l en flesjes van 25 cl.