Aardbeiensorbet

Ingrediënten voor 4 personen:

2 dl water
75 g griessuiker
400 g aardbeien
1 el citroensap
1 eiwit
8 muntblaadjes

Bereiding:

Breng 2 dl water aan de kook en voeg er de suiker bij. Laat 3
minuten koken. Neem de suikersiroop van het vuur en laat afkoelen.
Was de aardbeien, houd er 4 apart voor het garnituur. Verwijder de
kroontjes van de overige aardbeien, snijd ze in stukjes en pureer ze
met de mixer. Wrijf de pulp door een fijne zeef en voeg er
onmiddellijk het citroensap aan toe. Roer er de suikersiroop onder
en plaats dit mengsel 1,5 uur in de diepvriezer. Klop het eiwit
stijf en roer het onder het halfbevroren ijs. Laat de sorbet nog 2
uur invriezen maar roer regelmatig om, om kristalvorming te
voorkomen. Schep met een warme lepel op elk bord 2 hoopjes sorbet
en versier met een waaiertje van aardbeien en enkele muntblaadjes.
Tip: Om een geslaagd sorbet te bekomen is het belangrijk dat u de
exacte hoeveelheden water en suiker gebruikt.