Aardbeienbavarois met frambozencoulis

IngrediŽnten voor 6 personen:

7 blaadjes gelatine van ca. 3 g elk
300 g aardbeien
2 dl suikersiroop
1 dl aardbeienlikeur
5 dl room
200 g frambozen
6 takjes munt of citroenmelisse
1 el poedersuiker

Bereiding:

Laat de gelatine weken in koud water. Maak de aardbeien schoon, was
ze en verwijder de steeltjes. Houd 6 mooie aardbeien apart voor het
garnituur en snijd de rest in stukjes. Verwarm de helft van de
suikersiroop samen met de aardbeienlikeur. Knijp de gelatine uit en
roer ze onder de siroop. Voeg er de aardbeienstukjes aan toe en
pureer de bereiding. Laat afkoelen. Klop de room stijf. Houd 2
eetlepels aardbeiencoulis apart voor het garnituur en spatel de
opgeklopte room onder de rest van de coulis. Vul een rechthoekige
vorm van ca. 25 cm op 11 cm met deze bereiding. Plaats de bavarois
ca. 2 uur in de koelkast tot hij stijf is. Maak de frambozen schoon
en mix de helft samen met de rest van de suikersiroop, fijn. Giet
de frambozencoulis door een zeef en plaats de coulis in de
koelkast. Snijd de aardbeien voor het garnituur in de lengte in
dunne schijfjes. Snijd de bavarois in 6 sneetjes. Dompel de
schijfjes aardbei in de apart gehouden aardbeiencoulis en kleef ze
aan de zijkanten van elk stukje bavarois. Versier de bovenkant met
de rest van de frambozen en een takje munt of citroenmelisse.
Bestuif de rand van 6 dessertborden met poedersuiker, giet een
vlekje frambozencoulis op elk bord en schuif er de
aardbeienbavarois tegenaan. Serveer deze bavarois met een glaasje
Beaumes-de-Venise.