Tomaten gevuld met roerei en geitenkaas

Ingrediėnten voor 2 personen:

4 vleestomaten
een stukje prei van ± 4 cm
6 olijven gevuld met paprika
75 g zachte geitenkaas
4 eieren
1/2 dl koffieroom of -melk
zout, peper
15 g boter
2 toefjes peterselie

Bereiding:

Was de tomaten en snijd van de onder- en bovenkant het kapje af.
Hol de tomaten uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier.
Snijd de prei in dunne ringetjes en 4 olijven in plakjes.
Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met de koffieroom, zout en peper en schep de prei, de olijfplakjes en de helft van de geitenkaas erdoor.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg het eimengsel toe en laat dit al roerend op zacht vuur stollen.
Schep het roerei in de tomaten en zet ze op het grillrooster.
Strooi de rest van de geitenkaas erover en laat de tomaten ± 5 cm onder de hete grill in ± 2-3 minuten goudbruin kleuren.
Garneer met een olijf en een toefje peterselie.
Lekker met risotto.