Champignons maïstaart

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote blikken maïs, 500 g champignons, 2 rode paprika's, 200 g bacon (dun gesneden), 200 g schouderham (dun gesneden), plakjes bladerdeeg (diepvries), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 400 g geraspte belegen kaas, citroensap, worcestersaus, zout, peper, 30 g boter, havermoutvlokken

Bereiding:

Snijdt de groenten, ui, knoflook en vleeswaren in kleine stukjes. Verhit de boter in een ruime pan. Voeg ham en bacon toe en laat deze ca. 4 min. bakken. bak ui en knoflook mee tot de ui glazig is. Voeg champignons en paprika toe bak alles nog ca. 5 min. Laat de maïs goed uitlekken en voeg deze toe. Scheutje worcestersaus en 3 theel. citroensap toevoegen. Laat het geheel ca. 20 min. zachtjes pruttelen, breng op smaak met zout en peper en schep regelmatig om.
Bedek een ingevette taartvorm met de half ontdooide plakjes bladerdeeg. Strijk de naden goed dicht.
Laat de taartvulling zeer goed uitlekken in een vergiet. Leg op de bodem van de taartvorm een laagje havermoutvlokken (smaakneutraal en vochtopnemend) Hiermee voorkom je dat de bodem toch nog nat wordt.
Strooi 1/3 van de kaas op de bodem, daarna de helft van de vulling, weer 1/3 kaas, andere helft, weer 1/3 kaas. Maak de taart dicht met bladerdeeg. Bestrijk bovenkant taart met eigeel.
Bak de taart in een voorverwarmde oven volgens aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg.