Limburgse piccata

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kalfsbiefstukjes van 45 g per stuk
4 borrelglaasjes *Els La Vera
2 eieren
zout, peper
100 g bloem
250 g boter
3 dl bruine saus (pakje)
klein blikje tomatenpuree

Bereiding:

Biefstukjes tussen 2 laagjes plasticfolie plat slaan. Biefstukjes in een
schaal leggen en 3 glaasjes Els La Vera erover schenken. Biefstukjes ±
30 minuten laten marineren. Eieren loskloppen met zout en peper. Bief-
stukjes uit de marinade halen, eerst door bloem en daarna door losge-
klopt ei wentelen.
Piccata's in niet te weinig boter bruin en gaar bakken in ± 8 minuten
Piccata's uit pan halen en warm houden.
Boter uit pan schenken, tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Met 1
glaasje Els La Vera afblussen en bruine saus erdoor roeren. Saus nog 5
minuten koken en bij piccata's serveren.

 *Els La Vera: In 1821 begint dhr. Hennekens een distilleerderij, wat de oorsprong vormt van het drankje. Els La Vera is gebaseerd op een bijna twee eeuwen oud familierecept van de familie Hennekens en de verwante familie Sangers, uit Beek.
Bols Royal Distilleries draagt sinds 1980 zorg voor de productie van de kruidenbitter, waardoor de productie in 1990 uit Limburg verdween.
Samenstelling & gebruik: De drank bevat onder meer alsem, wat zorgt voor de bittere smaak. Daarnaast zit er steranijs in. Het alchoholpercentage is 34 %.
Els La Vera, of kortweg Els, Elske of Aelske genoemd is, naast natuurlijk koffie, hét onmisbare ingrediënt voor de bereiding van een Limburgse koffie.
Assortiment: Els la Vera is te koop in ronde flessen van 1 liter en vierkante flessen van 0,5 en 1 liter.