Groene asperges in kaasbeslag

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g groene asperges
water
zout
frituurolie of -vet
70 g bloem
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
1 1/2 dl witte wijn
peper, zout, nootmuskaat
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Snijd de asperges op gelijke lengte (groene asperges hoeven niet te worden geschild) en kook ze in ruim water met zout in ± 5 minuten beetgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
Verwarm de olie of het vet in een frituurpan tot 180ºC.
Klop intussen de bloem met de kaas, het ei en de wijn in een diep bord tot
een glad en dun beslag en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
Haal de asperges één voor één door het beslag, frituur ze met vier tegelijk
in 2-3 minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Leg de asperges op vier borden en strooi de peterselie erover.

Voor straks eet lekker !