4 hoge biefstukjes van de
haas
zout, peper
50 g + 1 eetlepel boter
20 g gerookt mager spek
1 ui, gesnipperd
5 champignons, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 eetlepel tomatenpuree
1/2 eetlepel paprikapoeder (mild)
35 cl (1 borrelglaasje) vodka
1/2 liter slagroom
cayennepeper |
Vlees bestrooien met zout
en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees
op hoog vuur in ± 4 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan nemen
en
in aluminiumfolie warm houden. Bakvet uit pan schenken. In zelfde
pan 1
eetlepel boter verhitten. Spekjes in ± 8 minuten lichtbruin bakken.
Ui,
champignons en knoflook toevoegen en ± 5 minuten meebakken.
Tomatenpuree
± 3 minuten meebakken. Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen.
Op
laag vuur laten inkoken tot dunne saus. Op smaak brengen met zout en
cayennepeper. Overdoen in sauskom.
Serveren met risotto met doperwten en maïs. |