Snijd de teentjes
knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur
afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).
Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en
verdeel ze over schoteltjes die rondom de fonduepan kunnen worden
opgesteld.
Doe hetzelfde met het fruit.
Maak de knoflookwijn warm.
Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn
en voeg het papje aan de wijn toe.
Doe er de mosterd bij en voeg geleidelijk en onder voortdurend
roeren de kaas toe.
Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
Doe er op het laatst de bieslook en de peterselie bij.
Doe de fondue over in een voorverwarmde caquelon (stenen schaal) en
strooi er de versgemalen peper over.
Houd de caquelon op een réchaud of een fonduestel goed warm.
Variaties:
- In plaats van emmentaler en gruyère kunt u ook goed Hollandse
kazen gebruiken.
- De genoemde groenten en het fruit kunt u variëren (maïs,
bleekselderij, peer).
- Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken,
kunt u
in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.
|