Aardappel-camembertschotel

Ingrediënten voor 2 personen:

3 eetlepels olijfolie
400 g voorgekookte aardappelplakjes of -partjes (koeling)
50 g spekreepjes
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepels Provençaalse kruiden
1 rode ui in parten
1 kleine camembert (125 g) of 125 g camembert in stukken
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel grove mosterd
zout, versgemalen peper
1 zakje veldsla (75 g)
een ovenschaal of 2 éénpersoons ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding:

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes met de spekreepjes, de knoflook en de tijm hierin 10 minuten tot de aardappeltjes lichtbruin en knapperig zijn.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Schep de ui door het aardappelmengsel.
Schep het mengsel in de grote ovenschaal en leg de hele camembert erop.
Of verdeel het aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes en verdeel de camembert erover.
Zet de aardappelschotel 2-4 minuten onder de hete grill tot de kaas heet
en goudbruin wordt en gaat 'bubbelen'.
Roer een dressing van de azijn, 2 eetlepels olie, de mosterd, zout en peper en schep de veldsla met de dressing om.
Serveer de aardappelschotel direct met de sla en eventueel warm geroosterd brood.