De boontjes wassen,
afhalen en breken. Het spek in dobbelsteentjes snijden. De ui pellen
en fijnsnipperen. Weinig water met zout in een pan aan de kook
brengen. De boontjes erin
doen en in ca 10 - 20 minuten niet helemaal gaar koken. (is
afhankelijk van de soort) Daarna goed afgieten.
De spekjes in een pan laten uitbakken. De uien bij het uitgebakken
spek in de pan doen en zachtjes fruiten. Het teentje knoflook pellen
en boven de pan uitknijpen.
Alles goed door elkaar roeren en laten sudderen.
De peterselie schoonmaken, wassen en droogdeppen en fijnhakken. De
ham in reepjes snijden. Beide in de pan doen
en ca. 2 minuten door laten warmen. Daarna de boontjes toevoegen en
dat alles voorzichtig doorelkaar mengen.
Een vuurvaste ovenschaal beboteren. Het groentemengsel hierin doen.
De eieren met de zure room en ongeveer de
helft van de kaas door elkaar roeren. Pittig op smaak brengen met
peper en zout en de paprikapoeder.
Dit mengseltje over de bonen in de schotel uitschenken en de rest
van de kaas over de bonen strooien.
De schotel precies in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen
en ongeveer 15 minuten laten staan. |