Het fruitkorfje van Roodkapje

IngrediŽnten voor 4 personen:

Voor de deegkorfjes:
boter
4 eiwitten
150 g griessuiker
80 g bloem
Voor het garnituur:
100 g aardbeien
3 el bloemsuiker
1 dl yoghurt
300 g verse gemengde vruchten (frambozen, aardbeien, kersen, bosbessen, St-Jansbessen,...)
4 bolletjes pistache-ijs

Bereiding:

Maak eerst de deegkorfjes.
Laat 150 g boter smelten. Klop de eiwitten stevig op. Spatel er de bloem
en de griessuiker onder en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Mix het deeg tot het mooi glad is en houd warm in een warmwaterbad.
Smelt een klontje boter in een koekenpan van ca 25 cm
ō en giet er
1/4 van het deeg op. Bak de flensjes aan beide kanten en leg ze
vervolgens onmiddellijk op een omgekeerd glas tot ze afgekoeld zijn en een mooi korfje vormen.
Maak de aardbeien schoon, was ze, verwijder de kroontjes en pureer ze
samen met 2 eetlepels bloemsuiker. Wrijf de *coulis door een zeef en verdeel de saus over 4 borden.
Doe de yoghurt in een spuitzak met hele kleine opening en spuit een
fijne spiraal op de aardbeiensaus. Trek met een houten prikker
straaltjes van en naar het bordcentrum zodat er een fijn kantwerkje ontstaat.
Maak de gemengde vruchten schoon. Plaats de korfjes in het midden van de
borden en vul ze met een bolletje pistache-ijs en de gemengde vruchten.
Bestuif de bordrand met de rest van de poedersuiker. *Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel.