Voor de deegkorfjes:
boter
4 eiwitten
150 g griessuiker
80 g bloem
Voor het garnituur:
100 g aardbeien
3 el bloemsuiker
1 dl yoghurt
300 g verse gemengde vruchten (frambozen, aardbeien, kersen,
bosbessen, St-Jansbessen,...)
4 bolletjes pistache-ijs |
Maak eerst de
deegkorfjes.
Laat 150 g boter smelten. Klop de eiwitten stevig op. Spatel er de
bloem
en de griessuiker onder en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Mix het deeg tot het mooi glad is en houd warm in een warmwaterbad.
Smelt een klontje boter in een koekenpan van ca 25 cm
Ø en giet
er
1/4 van het deeg op. Bak de flensjes aan beide kanten en leg ze
vervolgens onmiddellijk op een omgekeerd glas tot ze afgekoeld zijn
en
een mooi korfje vormen.
Maak de aardbeien schoon, was ze, verwijder de kroontjes en pureer
ze
samen met 2 eetlepels bloemsuiker. Wrijf de *coulis door een zeef en
verdeel de saus over 4 borden.
Doe de yoghurt in een spuitzak met hele kleine opening en spuit een
fijne spiraal op de aardbeiensaus. Trek met een houten prikker
straaltjes van en naar het bordcentrum zodat er een fijn kantwerkje
ontstaat.
Maak de gemengde vruchten schoon. Plaats de korfjes in het midden
van de
borden en vul ze met een bolletje pistache-ijs en de gemengde
vruchten.
Bestuif de bordrand met de rest van de poedersuiker. *Een coulis is
een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel.
|