Rijst met varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen:

2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 theelepel honing
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 theelepels geraspte gemberwortel
2 theelepels maïzena
zout
500 g in reepjes gesneden magere varkenslappen
250 g rijst
5 dl water
3 eetlepels olie

Bereiding:

Vermeng de sojasaus in een schaal met de sherry, de honing, de uitgeperste
teentjes knoflook, de geraspte gemberwortel, de maïzena en wat zout. Voeg de
reepjes vlees toe en schep alles goed dooreen. Laat het vlees 30 minuten
marineren. Kook intussen de rijst: Breng het water met de rijst en wat zout in een
pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst
ca. 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar en droog is. Houd de rijst warm. Verhit de
olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes gemarineerd vlees snel rondom
lichtbruin. Voeg de marinade toe en laat alles onder regelmatig omscheppen 10
minuten zachtjes sudderen. Leg de rijst op een schaal en verdeel er het
vleesmengsel over.

Voor straks eet lekker !