Gebakken rijst met kippenvlees en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g rijst
5 dl water
zout
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 uitgeperste teentjes knoflook
3 theelepels sambal
2 theelepels trassi
4 eetlepels olie
2 schoongemaakte en in ringen gesneden
preien
250 g in smalle reepjes gesneden kipfilet
250 g gepelde garnalen

Bereiding:

Breng de rijst met het water en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca. 20 minuten zachtjes koken tot hij
gaar en droog is. Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de
sambal en de trassi fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het
kruidenpapje 2 minuten. Voeg de ringen prei en de reepjes kippenvlees toe en bak
alles onder voortdurend omscheppen 4 minuten. Voeg de garnalen toe en bak deze
2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak het gerecht onder voortdurend omscheppen
nog 5 minuten tot alles gaar en warm is.