Gebakken rijst met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g rijst
5 dl water
zout
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel maïzena
mespuntje suiker
peper
350 g gepelde garnalen
3 eetlepels olie
150 g in plakjes gesneden champignons
75 g gare doperwtjes (uit blik)
2 eieren
3 fijngehakte lenteuitjes

Bereiding:

Breng de rijst met het water en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca. 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar en droog is. Vermeng in een kom 1 eetlepel van de sojasaus met de maïzena,
de suiker en wat zout en peper. Schep de garnalen door het mengsel en laat ze 10
minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak hierin de garnalen onder
voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de plakjes champignon en de doperwtjes
toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Schep de gare rijst door
het garnalenmengsel. Voeg de rest van de sojasaus toe en bak het gerecht onder
voortdurend omscheppen 4 minuten. Klop de eieren los in een kommetje en roer ze
door de rijst tot ze zijn gestold. Serveer het gerecht bestrooid met de fijngehakte
lenteuitjes.