1 theel. komijn
1 theel. korianderzaad
1 theel. bruin/zwart mosterdzaad (Indiaas)
handjevol kerrieblaadjes, liefst vers
1 flinke el pataks milde curry
1 bosje verse koriander
1 bekertjes yoghurt (biogarde) naturel
1 limoen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote tomaat, grof gesneden
grote garnalen voor 2 personen
1,5 eetl. suiker
3 kleine sjalotjes, gehakt |
Eerst de garnalen
(gepeld) roerbakken met 2 tenen knoflook en een snufje zout over de
garnalen, tot ze rood zijn, en knoflook bruin is met een beetje
koriander erbij (de verse dus), niet te veel (klein handje). Uit de
pan/wok nemen en apart zetten.
Dan de kruiden fijn stampen, dus koriander, komijn, mosterd zaadjes
bruin.
Beetje olie in de pan, eerst de sjalotjes fruiten,dan kruiden erin,
en kerrie blaadjes, goed vermengen circa 6 minuten. Tomaat in
stukjes erbij doen, weer een klein handje koriander (verse
blaadjes).
Dan een flinke eetlepel curry pasta (patak), goed mengen tot het een
gladde massa is, dan geleidelijk yoghurt erin doen, niet te veel.
Limoen sap (een halve). Goed roeren, wanneer te dik beetje water
erbij doen. Het mag absoluut niet te waterig worden. Suiker erbij,
dan op het laatst de garnalen. Dan weer een klein handje koriander
blaadjes (vers). Goed roeren. Deksel erop en circa 15 min. laten
sudderen op klein vuur.
Intussen oven aan, ciabatta erin om te soppen in de saus (naan brood
mag ook). Ik doe zelf altijd chiabatta (krokant erg lekker), naan
kost te veel tijd om zelf te maken en kant en klare naan is niet
lekker.
Serveren maar met laatste restjes koriander blaadjes
Lekker met schijfjes komkommer en tomaat.
Bereiding een half uur tot 40 minuten.
Deze basis kan je ook gebruiken voor stukjes gegrilde kip, of
gebakken stukjes kipfilet. |