Tomaten-lintmacaroni met twee sauzen

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:
250 g (ongebleekte) bloem
zout
3 eieren nummer 2
1 theelepel olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
boter
Voor de sauzen:
350 g rundergehakt
1 ui
2 sjalotjes
1 pakje tomato frito
3-4 eetlepels verse basilicum
900 g verse spinazie
2 sjalotjes
100 g kleine witte champignons
1 teentje knoflook
50 g roomkaas
50 g pijnboompitjes
(verse) Parmezaanse kaas

Bereiding:

Zeef de bloem en een mespunt zout.
Klop de eieren met de olie en de tomatenpuree los.
Klop er 5 eetlepels bloem bij en schenk het beslag bij de rest van de bloem.
Vermeng de bloem, werkend vanuit het midden. Het moet een glad, glanzend en
elastisch deeg worden.
Kneed het deeg minstens 15 minuten door en laat het onder een vochtige doek 30 minuten rusten.
Kneed het door, vorm er ballen van 150 g van en rol die, onder bestuiving met bloem, tot dunne lappen uit.
Snijd met een gekarteld raderwieltje met vaste hand 1 cm brede repen uit het deeg, leg die op een droogdoek of hang ze over een stok en laat ze 20 minuten drogen.
Kook de verse pasta in ruim kokend water (met wat zout) 4 minuten, laat ze in een zeef kort uitlekken en schep ze in een verwarmde schaal met een klontje boter om.
Bak voor de vleessaus het rundergehakt in 2 eetlepels olijfolie rul, voeg de fijngehakte uien en knoflook toe, roer er de tomato frito bij en laat de saus wat inkoken.
Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Knip de basilicum in reepjes en roer die er van het vuur af door.
Kook voor de spinaziesaus de spinazie 4 minuten, laat in een zeef uitlekken en hak de groente fijn.
Snipper de sjalotjes en bak ze met de plakjes champignons en knoflook uit de pers 5 minuten.
Schep de spinazie en de roomkaas erbij en warm alles door.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan licht en serveer ze er met de geraspte Parmezaanse kaas bij.

Voor straks eet lekker !