Roergebakken kalfslever à la Bourguignonne

Ingrediënten voor 4 personen:

4 plakken Kalfslever à 150 gram
2 eetlepels bloem
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 middelgrote ui, in reepjes gesneden
2 dl Spaanse saus (sauce espagnole/bruine saus), pakje
(óf juspoeder met maïzena óf rode wijn saus)
1 dl rode wijn
2 eetlepels gewelde rozijnen
100 gram kleine champignons
100 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Ontvlies de plakken kalfslever en snijd de kalfslever in reepjes van 1x1x6 cm. Bestrooi ze met vers gemalen peper en bloem, klop daarna het overtollige bloem eraf. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg rode wijn toe en laat alles 5 minuten inkoken. Verwarm de olijfolie in een wok met anti–aanbaklaag en roerbak hierin de reepjes kalfslever, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfslever uit de wok, bestrooi het met zout en houd het warm. Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie, zonder te kleuren, voeg de champignons en het ontbijtspek toe en roerbak alles mooi bruin. Voeg de Spaanse saus toe, breng het geheel al roerende aan de kook, breng met zout en peper op smaak en voeg als laatste de reepjes kalfslever en de gewelde rozijnen toe.
Lekker met gebakken witlof en aardappels uit de oven.