Roergebakken kalfslever à la Bourguignonne |
Ingrediënten voor 4 personen: |
4 plakken Kalfslever à
150 gram |
Bereiding: |
Ontvlies de plakken
kalfslever en snijd de kalfslever in reepjes van 1x1x6 cm. Bestrooi
ze met vers gemalen peper en bloem, klop daarna het overtollige
bloem eraf. Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de
verpakking, voeg rode wijn toe en laat alles 5 minuten inkoken.
Verwarm de olijfolie in een wok met anti–aanbaklaag en roerbak
hierin de reepjes kalfslever, mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de kalfslever uit de wok, bestrooi het met zout en houd het
warm. Roerbak de ui en knoflook in de overgebleven olijfolie, zonder
te kleuren, voeg de champignons en het ontbijtspek toe en roerbak
alles mooi bruin. Voeg de Spaanse saus toe, breng het geheel al
roerende aan de kook, breng met zout en peper op smaak en voeg als
laatste de reepjes kalfslever en de gewelde rozijnen toe.
|