Kalfskotelet met gruyère en mosterd

Ingrediënten voor 4 personen:

4 Kalfskoteletten
1 eetlepel boter
300 gram geraspte gruyère kaas
4 eetlepels Dyon mosterd
1/8 crème fraîche
1/8 (slag) room of kookroom
4 eetlepels calvados (appelbrandewijn)
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kalfskoteletten, om en om, mooi bruin en nog iets rosé van binnen. Neem de koteletten uit de pan en bestrooi ze met zout en vers gemalen peper. Bedek de koteletten met mosterd, gruyère kaas en crème fraîche en gratineer ze in de oven of onder de grill. Giet de calvados en room in de resterende bakboter, kook het tot 2/3 in, giet het door een fijne zeef en daarna over de koteletten. Lekker met dikke frieten en gestoofde witlof, omwikkeld met ham.