Kalfshaas in de oven gebraden met pruimen |
Ingrediënten voor 4 personen: |
600 gram Kalfshaas,
zonder ketting en gevliesd |
Bereiding: |
Besprenkel de pruimen 1
dag vooraf met cognac of vieux en laat ze in de koelkast marineren.
Steek met een aanzetstaal of dun mes in de lengte door de kalfshaas
en vul de ontstane ruimte met de gemarineerde pruimen. Verwarm de
boter in een braadpan, kleur de kalfshaas hierin, rondom en
goudbruin, en breng met zout en peper op smaak. Gaar de gevulde
kalfshaas ongeveer 20 minuten verder in een voorverwarmde oven van
180ºC. (het kalfsvlees moet nog net rosé zijn). Neem de kalfshaas
uit de oven en houd hem warm. Fruit ui, tijm, laurier en de
gekneusde peperkorrels in de overgebleven braadboter zonder te
kleuren, voeg kalfsjus en eventueel resterende marinade van de
pruimen toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Giet de saus
door een zeef en breng met zout en peper op smaak. Klop de klontjes
koude boter, één voor één, met een garde door de saus. Snijd de
kalfshaas met een scherp mes in plakken. |