Kalfsgoulash op z'n Hongaars

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kalfsgoulashvlees
1 eetlepel boter
50 gram ontbijtspek, in blokjes van 5 mm gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, grof gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 ontvelde tomaat, fijngesneden
2 eetlepels zoete paprikapoeder
1 dl vleesbouillon
komijnzaad, gemalen
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het ontbijtspek. Voeg het kalfsgoulashvlees en de ui toe, bak alles mooi bruin en breng met zout en peper op smaak. Voeg de tomatenpuree toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg vleesbouillon, fijngesneden tomaat, paprikapoeder, knoflook en gemalen komijnzaad toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel, onder gesloten deksel, in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
Lekker met witte rijst en groene boontjes.