Kalfsgoulash met champignons

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kalfsgoulashvlees
1 liter water
1 kleine ui, in grove stukken gesneden
1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
1 kruidnagel
1 laurierblad
6 witte peperkorrels, gekneusd
1 eetlepel boter
200 g champignons, in plakjes gesneden
2 dl roomsaus of blanke saus (pakje)
1/8 (slag)room of kookroom
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de ui, winterwortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad. Voeg het kalfsgoulashvlees toe en kook alles in ca. 1 uur zachtjes gaar. Neem het goulashvlees uit de pan en zeef de bouillon.
Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakjes champignons.
Maak de roomsaus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water, de gezeefde bouillon. Voeg room, de gebakken champignons, het gare goulashvlees en gehakte peterselie toe. Breng het geheel met zout en peper op smaak en kook alles nog enkele minuten zachtjes door.
Lekker met witte rijst en maïs met doperwten.