Ketjaprijst met varkensvlees en noten

Ingrediėnten voor 4 personen:

400 g varkensvlees in dobbelstenen
5 eetlepels ketjap
3 eetlepels citroensap
2 teentjes knoflook
1 grote ui
¼ blik ananasstukjes
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels olie
2 eetlepels boter
1 eetlepel kerriepoeder
zout
300 g droogkokende rijst
3 eetlepels bakgember
5 eetlepels gepelde amandelen

Bereiding:

Maak in een schaaltje de marinade van de ketjap, het citroensap en de
uitgeperste knoflook en laat hierin het vlees ± een half uur staan; schep
het af en toe om.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Giet de ananas af.
Spoel in een zeef de rozijnen af.
Verhit in een braadpan de olie en de boter en bak hierin het vlees in ± 10
minuten rondom bruin.
Schep het dan uit de pan.
Fruit de ui in ± 3 minuten glazig en roer de kerriepoeder erdoor.
Voeg 5 dl water, zout en de rijst toe en laat die met het deksel op de pan
in ± 25 minuten zachtjes gaar koken.
Schep de marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen en het vlees erdoor
en laat het in ± 8 minuten heet worden.