Vismousse met makreel

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g kabeljauwfilet
200 g gerookte makreelfilet
2 1/2 dl visbouillon
10 g gelatine
15 g boter
15 g bloem
1/2 Boursinkaasje
1/8 liter slagroom
1 mooie komkommer of winterwortel

Bereiding:

Maak de vis schoon en pocheer ze in ± 10 minuten in de visbouillon gaar.
Pureer het visvlees in een keukenmachine.
Week de gelatine in koud water.
Smelt de boter in een pannetje, roer er de bloem door en schenk er
voorzichtig de bouillon bij.
Laat dit binden.
Knijp de gelatine uit en los ze van het vuur af in de hete saus op.
Verkruimel het kaasje en los ook dat in de saus op.
Vermeng de saus met de gepureerde vis en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
Klop slagroom stijf en spatel hem luchtig door de vismousse.
Bekleed een cakevorm met in ronde plakjes gesneden komkommer (of met in
ronde, even gekookte plakjes winterwortel) en schep de vismousse erin.
Laat het geheel in koelkast afkoelen.