Snipper de ui en de
knoflook en fruit ze in de olie in een ruime pan
goudgeel.
Voeg de rijst en de boter toe en bak ze omscheppend 2 minuten, zodat
de
rijst glazig wordt.
Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot al het vocht is verdampt.
Voeg dan 1/4 van de bouillon toe, doe de saffraan erbij en blijf
regelmatig
roeren tot alle vocht is opgenomen.
Voeg vervolgens weer wat bouillon toe, roer en ga zo door tot alle
bouillon
op is; dit duurt ± 20 minuten. De risotto moet een beetje vochtig
zijn.
Snijd de kipfilet in blokjes, kruid ze en bak ze in de boter rondom
bruin
en gaar.
Kook de broccoli beetgaar en roer die door de risotto.
Schep de risotto op de borden en leg de kaas erop.
*Saffraan is de kostbaarste specerij ter wereld. Nog duurder dan
goud. De
dunne, oranjerode draadjes zijn de stampers van de saffraankrokus.
De
bloemen worden met de hand geplukt en de stampers worden één voor
één uit de
bloemen getrokken.
Saffraan heeft een heel sterk aroma. Vaak is een snufje al genoeg om
aan een
gerecht een bijzondere smaak en een mooie goudgele kleur te geven. |