Gevulde avocado's I

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rijpe avocado's
1 blik mandarijnen
100 g kipfilet
1 citroen
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
2 eetlepels tomatenketchup
peper, zout, paprikapoeder en koffieroom

Bereiding:

Snijd de avocado's doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
Doe de stukjes vruchtvlees in een kom en besprenkel ze met citroensap. Voeg
de mandarijnen bij het vruchtvlees en zet dit in de koelkast (bewaar wat
mandarijnen voor de garnering).
Bak in een koekenpan met een beetje boter de kipfilet in 10 minuten gaar.
Maak intussen een saus van de mayonaise, yoghurt, tomatenketchup en voeg naar
smaak peper, zout, paprikapoeder en wat citroensap toe.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en laat deze afkoelen.
Vermeng het, zodra dit is afgekoeld met het vruchtvlees en de mandarijnen.
Leg de uitgeholde avocado's op een bord en vul deze met dit mengsel.
Giet wat van de saus over de vier gevulde avocado's en garneer het geheel af
met een blaadje sla en wat mandarijnen.
Zet het geheel in de koelkast voordat u het gaat serveren.
Tip: In plaats van kipfilet kunt u ook garnalen gebruiken.