Een zelfgemaakte
maaltijdsalade heeft als voordeel dat je het zo lekker kan maken als
je zelf wilt. Je weet wat er in zit, en het is een volwaardige
hoofdmaaltijd, met stokbrood, rijst of pasta, alles kan, en die erg
in trek zal zijn.
1 teentje knoflook
1 krop sla
1 rode ui
1 bakje cherrytomaatjes
250 gram Gelderse gekookte worst
3 stengels bleekselderij
6 eetlepels olijfolie
1 snufje peper
1 snufje zout |
Pers het knoflookteentje
uit.
Was en droog de sla.
Snijd de uit in ringen en halveer de tomaatjes.
Snijd de Gelderse worst en bleekselderij in reepjes of blokjes.
Klop een dressing van olie, zout, peper en knoflook naar smaak.
Meng de sla in een grote kom met de ui, tomaatjes, bleekselderij en
de worst.
Schenk de dressing erover en schep de salade om.
Lekker te serveren als een koude maaltijdsalade. 
|