Recept uit de...

 

 

Zuurkoolschotel

IngrediŽnten voor 4 personen:

boter om in te vetten
400 g vastkokende aardappelen
400 g zuurkool
1 rookworst
250 g champignons
olijfolie
1,5 dl zure room
tijm
zout en versgemalen peper
1 blikje ananas (125 g)
150 g geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ļC.
Vet een ovenschaal in.
Schil en was de aardappelen, kook ze en snijd ze in plakken.
Spoel de zuurkool goed af en snijd de rookworst in plakjes.
Snijd de champignons in plakjes, bak ze in olijfolie, voeg de zure room toe
en breng op smaak met tijm, zout en peper.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelschijfjes.
Leg hier de helft van de ananas en de helft van de zuurkool op, daarop de
rookworst en dan de rest van de ananas en de zuurkool.
Sluit af met de rest van de aardappelschijfjes en verdeel hier het
champignonmengsel over.
Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet hem circa 15 minuten in de oven.
Op de vraag: 'Lust je zuurkool ?' zullen veel kinderen een vies gezicht
trekken, omdat ze die te zuur en te sterk van smaak vinden, maar dat valt heel
gemakkelijk te verhelpen.
Zelf spoel ik de zuurkool altijd heel hoed uit, zodat je een frisse,
lichtzure smaak overhoudt. En als je de zuurkool dan ook nog met worst en
ananas combineert, is succes vrijwel verzekerd !