Pasta met kruiden, citroen en scampisaus

IngrediŽnten voor 4 personen:

1/2 kop boter
de geraspte schil van 1 grote citroen
6 grote tenen gehakt look
1/2 teel hete rode peperschilfers
2 teel gedroogde basilicum
2 teel gedroogde oregano
500 g gepelde scampi's
1/2 kop gehakte peterselie
2 gehakte uien
zout
veel versgemalen zwarte peper
1/4 kop vers citroensap
1/4 kop geraspte parmezaan
360 g spaghetti of linguine

Bereiding:

Smelt de boter in een zware braadpan. Voeg citroenschil, look, rode
peper, basilicum en oregano toe en laat 2 min. pruttelen. Voeg de
scampi's toe en kook ze roze, ongeveer 4 min. Voeg peterselie, uien,
zout en peper toe en laat 1 min. pruttelen. Voeg citroensap toe en
kook nog een minuut. Roer er dan de hete pasta e, de parmezaan door en
dien onmiddellijk op.