Zalm met groene aspergepunten en kervelroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
1 dl rode wijn
20 groene asperges
4 sneetjes verse zalmfilet van 75 g elk
boter
1 el bloem
1 el *Noilly Prat
1 el witte wijn
1 bakje kervel
2 el room
peper en zout

Bereiding:

Pel de ui, snijd hem in ringen en voeg deze bij de rode wijn. Breng de
wijn aan de kook en laat hem vervolgens met de uiringen afkoelen. Laat
enkele uren trekken en laat de uiringen, voor het gebruik, goed
uitlekken.
Schil de groene asperges en snijd de punten op 6 cm af. Verdeel de rest
in kleine stukjes en blancheer deze ca 5 minuten in 2 dl lichtgezouten
water.
Giet de asperges af en bewaar het kookvocht voor de saus.
Kruid de sneetjes zalm met peper en zout.
Bestrijk de binnenkant van 4 mokkakopjes -met platte bodem- met boter en
bekleed de wand met de zalm.
Steek de aspergepunten in het midden en plaats de kopjes ca 10 minuten
in een warmwaterbad.
Smelt 1 el boter en roer er de bloem onder. Roer er het
asptergekookvocht, de *Noilly Prat en de witte wijn bij en laat even
inkoken. Was de kervelblaadjes en houd enkele plukjes apart voor het
garnituur. Voeg de rest bij de saus en mix deze fijn.
Giet de saus door een zeef en voeg er de room en de gekookte
aspergestukjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep op 4 borden een spiegel van saus en stort de aspergecilinders in
het midden. Versier de borden met de paarse uiringen en de
kervelplukjes.
Tip: Indien u een stoompan hebt, kunt u de kopjes in ca 5 minuten
gaarstomen.
*Noilly Prat is een Franse droge vermout.