Gevulde tomaten I

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 middelgrote tomaten
zout
1 theelepel olijfolie
25 g courgettes in stukjes
15 g champignons in stukjes
2 eetlepels wortel in stukjes
2 eetlepels fijngesneden bosuitjes
1/2 gesnipperd teentje knoflook
1 eetlepel rode wijnazijn
60 g gekookte, afgekoelde zilvervliesrijst
1/8 theelepel peper
2 theelepels fijngehakte verse peterselie
Voor de garnering:
takjes verse peterselie

Bereiding:

Snijd de bovenkant van de tomaten, schep het vruchtvlees en de zaadjes eruit
en bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout.
Zet ze ondersteboven op een rooster en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de courgettes, champignons, wortel,
bosuitjes en knoflook in ± 5 minuten beetgaar.
Schep de groenten in een kom (niet van aluminium, omdat azijn samen met
aluminium kleur- en smaakveranderingen doet ontstaan).
Voeg 1/2 eetlepel wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.
Dek de kom af en zet hem ± 15 minuten in de koelkast.
Meng de rijst met de rest van de azijn en 1/8 theelepel zout en peper in een
kom en voeg het groentemengsel en de peterselie toe.
Roer alles goed door elkaar, vul de uitgeholde tomaten met het mengsel en leg
het 'hoedje' weer terug.
Garneer elke tomaat met een takje peterselie.