Lamsvlees in groene saus

Ingrediënten voor 4 personen:

6 eetlepels fijngehakte peterselie
3 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene pepers
4 uitgeperste teentjes knoflook
3 eetlepels olie
2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien
750 g in flinke blokken gesneden lamslappen
1 theelepel kurkuma
5 dl water
zout

Bereiding:

Wrijf de fijngehakte peterselie en groene peper met de uitgeperste teentjes knoflook
fijn in een vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ringen ui 3 minuten. Voeg
de blokken vlees, het peterseliemengsel en de kurkuma toe en bak alles onder
voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg het water en wat zout toe. Breng het
geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles
ca. 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.