Breng de blokken vlees
met het water in een pan aan de kook. Draai de hittebron
laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ca. uur zachtjes
sudderen tot het
gaar is. Laat de blokken vlees uitlekken en houd het stoofvocht
apart. Verhit de olie
in een grote pan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Voeg de
uitgeperste teentjes
knoflook, de fijngehakte groene pepers, de geraspte gemberwortel, de
komijn, de
koriander, de kurkuma, het vijfkruidenpoeder en wat zout toe. Fruit
het mengsel
onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Schep de uitgelekte blokken
vlees door
het kruidenmengsel. Voeg het stoofvocht van het vlees, de plakjes
winterwortel, de
sjalotjes, de blokjes aardappel, de tomatenpuree en de
tomatenketchup toe. Breng
het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op
de pan en laat
alles ca. 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg
de gehalveerde
eieren en de doperwtjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes
doorkoken. Serveer
het gerecht bestrooid met de reepjes lenteui.
|