Spaghetti Bolognese II

IngrediŽnten voor 4 personen:

500 g spaghetti
4 eetlepels olijfolie
zout
2 uien
1 teentje knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
350 g rundergehakt
1 dl rode wijn
250 g tomaten
1 blikje tomatenpuree (60 g)
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olijfolie
beetgaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Hak de wortel en de bleekselderij fijn.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook.
Bak de wortel en de bleekselderij even mee.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
Doe de wijn, de tomaten en de tomatenpuree erbij en breng het geheel aan de
kook.
Hak intussen de kruiden en roer ze door de saus.
Zet het vuur wat lage en laat alles tot een dikke saus inkoken.
Serveer de saus op de spaghetti en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Thuis kregen we vroeger altijd spaghetti met een flinke schep
tomaten-gehaktsaus en dat vond ik heerlijk.
Ik keek dan ook raar op toen ik voor het eerst in ItaliŽ door mensen thuis
werd uitgenodigd en een groot bord vrij kale spaghetti voor mijn neus kreeg.
Ik verwachtte al dat het een vrij droge hap zou worden, maar niets was minder
waar.
De spaghetti zelf had veel meer smaak dan ik gewend was en de saus die om de
spaghettislierten zat, was heel subtiel en toch krachtig van smaak en ik heb
heerlijk zitten eten. Wel heb ik geleerd dat de meeste Italiaanse
restaurantjes zoals wij die kennen, heel anders koken dan de Italianen zelf.