Zigeuner-lamsragoūt

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 g lamsgehakt, 3 middelgrote wortelen, 3 uien, mespunt kummel, ½ theel. zout, mespunt peper, 3 theel. paprikapoeder, 2 kop water, 1¼ kop rijst, 4 jonge sjalotjes, 1 groene of rode paprika

Bereiding:

Bak het verkruimelde gehakt licht goudbruin. Haal het met een vork steeds uit elkaar, want het mag niet samen klonten. Snijd wortel en ui in zeer dunne plakjes en laat die even mee fruiten. Voeg kummel, zout, peper en paprikapoeder toe. Giet het water erbij en als dit kookt de rijst. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de rijst gaar. Roer alles luchtig door elkaar en schep het gerecht op een verwarmde schaal. Garneer met de geschilde rauwe sjalotjes en met reepjes paprika.

Voor straks eet lekker !