Verwarm de oven voor op
180ºC.
Bekleed de quichevorm met bakpapier.
Bestuif het aanrecht met bloem, leg het bladerdeeg hierop en rol het
uit tot
een grote lap.
Leg de deeglap in de vorm, druk hem goed aan en prik gaatjes in de
bodem.
Pel en snipper het sjalotje.
Verwijder de steeltjes van de spinazie en laat de spinazie in 2
eetlepels
olijfolie met de ui kort slinken.
Snijd de paddenstoelen in repen.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen
hierin op
hoog vuur.
Ontvel de tomaten en snijd het tomatenvruchtvlees en de kipfilet in
blokjes.
Klop de eieren los met de slagroom en meng alles hier doorheen.
Breng op smaak met zout en peper en giet het in de taartvorm.
Bak de taart in de oven in circa 30 á 40 minuten af.
Strooi er na 20 minuten de geraspte kaas overheen.
Als er spinazie wordt gegeten, wordt die meestal gekookt, wat ik
altijd erg
zonde vind. Ik vind het het allerlekkerst om de verse spinazie kort
te bakken
in olijfolie met een sjalotje. Als je wilde spinazie kunt krijgen,
moet je die
ook eens proberen, want die heeft nog net even wat meer smaak dan
gewone
spinazie.
Wel moet je de steeltjes verwijderen, want die zijn een beetje taai. |