Kip klassiek

Ingrediënten voor 4 personen:

1 hele kip van 1 kg of meer
paprikapoeder
zout en peper
25 g boter of margarine
1 eetl. olie
2 dl verwarmde kippenbouillon
70 g gewelde gele rozijnen
halve eetl. citroen- of limoensap

Bereiding:

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Zet alles gereed.
Bestrooi de kip aan de binnen- en buitenkant met de kruiden.
Verwarm de boter met de olie in de pan.
Bak hierin de kip rondom bruin.
Plaats het deksel schuin en voeg na 20 minuten de bouillon toe.
Voeg ook de rozijnen toe.
Bedruip en keer de kip regelmatig.
Check de gaarheid na ca. 60 minuten door in de kip te prikken.
Bij helder vleessap is de kip gaar.
Houd de kip warm in de folie.
Maak het braadvocht af met water voor jus.
Roer het citroensap door het braadvocht.
Lekker met gekookte bloemkool, worteltjes en krieltjes.