Mikadoflensjes

IngrediŽnten voor 6 personen:

1 ei
1 eierdooier
100 g bloem
1/4 l melk
een snuifje zout
Voor de banketbakkersroom:
1/4 l kokende melk
3 eierdooiers
100 g suiker
30 g bloem
Voor de vulling:
2 kiwi's
1 papaya
1 mango
1/4 ananas
Voor de coulis:
8 passievruchten
1/2 dl water
150 g suiker
Voor de afwerking:
boter
muntblaadjes
poedersuiker

Bereiding:

Meng het ei en de eierdooier met de bloem en het zout. Voeg beetje bij
beetje de melk toe, zo vermijdt u klontervorming. Haal door eenpuntzeef.
Bak de flensjes (22 cm
ō) in een weinig boter en houd ze warm tussen 2 borden.
Voor de banketbakkersroom slaat u de eierdooiers met de suiker tot een lint.
Voeg de bloem toe met behulp van een zeef. Spatel ze onder het beslag.
Giet hierop de kokende melk. Breng opnieuw al roerend met de klopper aan de kook. Laat even doorkoken.
Voor de vulling snijdt u het fruit in stukjes. Meng het fruit met de
banketbakkersroom, maar let op de verhouding, het fruit moet primeren.
Voor de coulis van passievruchten snijdt u de passievruchten in twee en
haalt u er het vruchtvlees uit met een lepel. Meng het met water en 150
-200 g suiker. Breng aan de kook, mix en haal door een zeef. Laat afkoelen in de koelkast.
Vul de flensjes op met de vulling en plooi ze in twee. Dresseer twee
flensjes per persoon op een bord. Warm de borden op in een voorverwarmde
oven. Rondom lepelt u de coulis van passievruchten. Strooi er nog wat
poedersuiker over en versier met een muntblaadje.