Meloentaart

IngrediŽnten voor 6 personen:

Voor de taart:
60 g boter
60 g griessuiker
125 g bloem
Voor het garnituur:
3 blaadjes gelatine (van ca. 3 g elk)
1 Galiameloen
sap van 1/4 citroen
50 g griessuiker
1 eierdooier
150 g room

Bereiding:

Maak de taart. Kneed de boter, samen met de suiker, voeg er het ei
aan toe en meng er de bloem onder. Laat het mengsel een half uurtje
rusten in de koelkast. Rol daarna het deeg uit, smeer een taartvorm
in van ca. 20 cm diameter en leg het deeg erin. Plaats de taartvorm
10 minuten in een oven op 200
įC. Laat daarna afkoelen. Maak de
vulling. Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in koud water.
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd de helft van het
vruchtvlees in stukjes. Voeg het citroensap erbij en mix het
geheel. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en smelt ze op een zacht
vuurtje. Roer grondig. Klop de dooier samen met de griessuiker op
en spatel er de gemixte meloen en de gelatine onder. Klop de room
3/4 stijf en spatel hem onder het meloenmengsel. Laat dit
gedeeltelijk opstijven. Vul de taart met het beslag en laat verder
opstijven Snijd de rest van de meloen in schijfjes en plaats ze in
waaiervorm op de taart.