Meloensorbet 2

IngrediŽnten voor 4 personen:

2 dl water
50 g griessuiker
2 el honing
2 cavaillon-meloentjes (samen ca 700 g)
1 dl muscatwijn
10 muntblaadjes

Bereiding:

Breng het water aan de kook en voeg er de suiker en de honing aan toe.
Laat 3 minuten koken, neem de siroop van het vuur en laat volledig
afkoelen.
Halveer de meloentjes, verwijder de pitten en haal er met een eetlepel
al het vruchtvlees uit. Bewaar de uitgeholde schillen.
Pureer het vruchtvlees met een mixer en wrijf het vervolgens door een
zeef.
Meng de meloenpuree met de suikersiroop en de witte wijn.
Plaats de sorbet in het diepvriesvak.
Laat minstens 32 uur invriezen maar roer regelmatig om, om
kristalvorming te voorkomen.
Hak de muntblaadjes fijn.
Schep de sorbet met een warme lepel in de meloenschillen en strooi er de
muntblaadjes over.