Dit kleurrijke en
eenvoudige vegetarische gerecht vult goed. Het is een heerlijke
manier om pasta en bonen, in dit geval kikkererwten, te combineren
en biedt een goed evenwicht tussen eiwitten en zetmeelrijke
koolhydraten.
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 blik fijngesneden tomaten, circa 400 g
350 g spaghetti
2 blikken kikkererwten, à circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
½ tl tabasco, of naar wens
175 g jonge blaadjes spinazie
peper en zout
verse blaadjes peterselie om te garneren
50 g pecorino, vers geraspt |
Verhit de olijfolie in
een steelpan met zware bodem, voeg ui en knoflook toe en laat 3-4
minuten op een middelhoog vuur bakken tot de ui zacht is. Af en toe
roeren.
De bleekselderij toevoegen en 1-2 minuten al roerend bakken. De
fijngesneden tomaten met sap toevoegen en aan de kook brengen. Het
vuur lager zetten en 15 minuten laten sudderen tot de saus is
ingedikt. Daarbij af en toe roeren.
Kook intussen de spaghetti in een grote pan met kokend water
gedurende 10-12 minuten tot deze beetgaar (al dente) is, of volg de
instructies op de verpakking.
Als de saus klaar is de kikkererwten en tabasco toevoegen. Voeg de
blaadjes spinazie toe en 1-2 minuten al roerend laten sudderen tot
de spinazie slap wordt. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
Laat de spaghetti uitlekken en meng die met de saus van kikkererwten
en tomaten. De blaadjes peterselie erover strooien en serveer
meteen, bestrooid met pecorino.
|