Peulvruchten uit blik
zijn superhandig: u zet er pijlsnel een gezonde maaltijd mee op
tafel, bijvoorbeeld een salade met sperziebonen en mozzarella en een
pittige kruidendressing. Warme sneetjes knoflookbrood zijn er
heerlijk bij.
125 g sperziebonen, gebroken
2 eetl. olijfolie
2 eetl. wittewijnazijn
1 theel. milde kerriepoeder of gerookte paprikapoeder
1 teen knoflook, geperst
400 g cannellini- of rode kidneybonen uit blik, afgespoeld en
uitgelekt
400 g flageolet- of oogbonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
6 bosuitjes, versnipperd
150 g mozzarella, in blokjes of reepjes
2 grote of 4 middelgrote trostomaten, in dunne schijfjes
4 eetl. kleingesneden peterselie of korianderblad |
Blancheer de sperziebonen
3–5 minuten in een pan lichtgezouten water. Afgieten en onder de
koude kraan afspoelen. Laten uitlekken en in een grote kom doen.
Olie, azijn, kerrie- of paprikapoeder en knoflook in een potje met
schroefdeksel doen. 1/2 theelepel zeezout en wat peper toevoegen en
alles goed door elkaar schudden.
De bonen uit blik, bosui en mozzarella aan de kom toevoegen, de
dressing erbij schenken en alles door elkaar scheppen.
De plakjes tomaat over een grote schaal verdelen en de bonensalade
erop scheppen. Peterselie of koriander erover strooien. Zet de
salade nog even in de koelkast alvorens te serveren.
Variatie:
Vervang de mozzarella door blokjes feta, Stilton of Cheddar.
Extra lekker:
Voeg 1 avocado (in blokjes, besprenkeld met citroensap) toe aan de
salade.
|