Deze pittige en hartige
soep is stevig, heerlijk en voedzaam, vooral in de winter! Ideaal
als vegatarische maaltijd.
1 el olijfolie
2 uien, fijngehakt
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 tl versgeraspte gember
1,5 liter water
200 g rode linzen
1 blik (400 g) uitgelekte kikkererwten
400 g kidneybonen
1 blik (400 g) fijngehakte tomaten
3 wortels, in stukjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
1 tl garam masala
1 1/2 tl gemalen kardemom
1/2 tl gemalen cayennepeper
1/2 tl gemalen komijn |
Doe de olijfolie in een
grote pan en hierin de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten
aanbakken.
Voeg water, kidneybonen, kikkererwten, tomaten, wortels,
bleekselderij, garam masala, kardemom, cayennepeper en komijn toe.
Breng het aan de kook en laat het een paar minuten koken, zet daarna
het vuur lager en laat het 1 tot 1,5 uur zachtjes koken, totdat de
bonen zacht zijn.
Pureer de helft van de soep met een staafmixer of keukenmachine en
giet dit terug bij de rest van de soep. Roer goed en serveer direct. |