Deze heerlijke warme
salade vol uitgesproken smaak is ideaal als lunch of avondmaaltijd.
Serveer hem met bijvoorbeeld knapperige bruine broodjes of met
nieuwe aardappels. Gebruik liefst lichtgerookt spek; dit bevat
minder zout dan de meeste andere soorten gerookt spek.
1 el zonnebloemolie
200 g mager gerookt spek, in grote stukken gesneden
1 grote, rode paprika, zaad verwijderd en in reepjes gesneden
2 rode uien, in partjes gesneden
2 sneetjes brood
400 g diepvriestuinbonen, ontdooid
2 stevige kropjes radicchiosla, in stukken gesneden
fijngehakte, verse bladpeterselie om te garneren (desgewenst)
Voor de pikante dressing:
4 el mayonaise
2 tl worcestersaus
1 el dijonmosterd
flinke snuf fijne suiker
3-4 el melk
peper en zout |
Verwarm de grill voor als
u het brood niet in een broodrooster roostert. Maak de dressing door
mayonaise, worcestersaus, dijonmosterd en suiker te mengen. Voeg
zoveel melk toe dat een vloeibare saus ontstaat. Breng op smaak met
peper en zout en zet weg.
Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan. Voeg spek, rode
paprika en uien toe en laat gedurende 4 minuten al roerend op een
hoog vuur bakken tot de uien zacht zijn.
Rooster ondertussen het brood onder de grill of in de broodrooster.
Snijd het daarna in blokjes en zet ze zolang even weg.
Voeg de tuinbonen bij het spekmengsel en voeg nog 1 el water toe.
Verhit tot alles sist, dek de pan dan af en laat nog 4 minuten
bakken.
Schik de stukken radicchio boven op het bonenmengsel. Dek de pan
opnieuw af en laat nog 3 minuten bakken tot de radicchio slap wordt,
maar nog wel zijn vorm behoudt.
Schep de salade in diepe kommen en besprenkel met de dressing.
Strooi er de geroosterde stukjes brood en de fijngehakte peterselie
over en serveer. |