Pizza met ham en mozzarella

IngrediŽnten voor 4 personen:

Dit recept beschrijft hoe u de tomatensaus maakt die ook gebruikt wordt voor sommige andere pizzarecepten op de site.
Voor de tomatensaus:
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
4 grote tomaten, gepeld en in stukjes gesneden
1 laurierblaadje
1 takje tijm een paar druppels tabasco
1 knoflookteentje, geperst
zout en versgemalen zwarte peper
1 pak brooddeeg
2 tomaten, in plakjes
ui, gesneden
2 plakken magere gekookte ham, in stukjes gesneden
200 g mozzarella zout en versgemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding:

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tomaten, het laurierblaadje, de tijm, de tabasco en het knoflook toe.
Als het vocht van de tomaten bijna is verdampt, verwijdert u het laurierblaadje en het takje tijm. Mix het - iets afgekoelde - mengsel in de keukenmachine tot een gladde saus.
Maak op een bakplaat van het deeg een ronde pizzabodem en bedek die met de tomatensaus.
Leg de plakjes tomaat op de saus en bedek deze weer met de ui en ham.
Snijd de kaas in dunne plakjes en leg die op de pizza. Breng hem op smaak met zout, peper en oregano.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 220
įC/gasstand 7, 15 minuten; direct serveren.
Serveersuggestie:
Serveer deze pizza met knoflookbrood.
Variaties:
Gebruik gruyäre of emmentaler in plaats van mozzarella. De ham kunt u vervangen door gekookte kalkoen of kip.
Tip van de kok:
Bestrooi de pizza met verse gehakte kruiden, zoals peterselie of dragon, vlak voor het afbakken.
Denk eraan dat u het laurierblaadje en takje tijm verwijdert voor u de saus in de keukenmachine doet - anders krijgt de saus een te sterke
smaak.