Voor de bodem:
100 g magere kwark
4 eetlepels melk
4 eetlepels olijfolie
11/2 tl zout
200 g bloem
1 eetlepel bakpoeder
Voor de topping:
4 eetlepels olijfolie
1,2 dl tomatenketchup
800 g tomaten uit blik, uitgelekt en in stukjes
700 g champignons uit blik, uitgelekt en in schijfjes
2 uien, gesneden
1
theelepel zout
1
theelepel versgemalen zwarte peper
1
theelepel gedroogde oregano
12 plakjes salami
100 g mozzarella, in dunne plakjes |
Meng voor de bodem de
kwark, de melk, de olijfolie en het zout in een grote kom. Zeef
daarover de bloem en de bakpoeder en schep al deze ingrediënten door
elkaar.
Maak van het deeg een bal en rol deze uit op een ingevette bakplaat
tot het deeg de hele plaat bedekt.
Meng voor de topping de olijfolie en de tomatenketchup en verdeel
dit mengsel over het deeg.
Bedek de bodem met de tomaten, champignons en uien - bestrooi de
pizza met zout, peper en oregano. Verdeel de plakjes salami en
mozzarella erover.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200°C/gasstand
6, 30 minuten goudbruin. Dien de pizza direct op.
Serveersuggestie:
Serveer deze pizza met een gemengde groene salade.
Variaties:
Gebruik pastrami of ham in plaats van salami.
De mozzarella kunt u vervangen door cheddar of gruyère.
|