Pizza di Napoli

IngrediŽnten voor 6-8 personen:

Voor de bodem:
100 g magere kwark
4 eetlepels melk
4 eetlepels olijfolie
11/2 tl zout
200 g bloem
1 eetlepel bakpoeder
Voor de topping:
4 eetlepels olijfolie
1,2 dl tomatenketchup
800 g tomaten uit blik, uitgelekt en in stukjes
700 g champignons uit blik, uitgelekt en in schijfjes
2 uien, gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde oregano
12 plakjes salami
100 g mozzarella, in dunne plakjes

Bereiding:

Meng voor de bodem de kwark, de melk, de olijfolie en het zout in een grote kom. Zeef daarover de bloem en de bakpoeder en schep al deze ingrediŽnten door elkaar.
Maak van het deeg een bal en rol deze uit op een ingevette bakplaat tot het deeg de hele plaat bedekt.
Meng voor de topping de olijfolie en de tomatenketchup en verdeel dit mengsel over het deeg.
Bedek de bodem met de tomaten, champignons en uien - bestrooi de pizza met zout, peper en oregano. Verdeel de plakjes salami en mozzarella erover.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 200
įC/gasstand 6, 30 minuten goudbruin. Dien de pizza direct op.
Serveersuggestie:
Serveer deze pizza met een gemengde groene salade.
Variaties:
Gebruik pastrami of ham in plaats van salami.
De mozzarella kunt u vervangen door cheddar of gruyŤre.