Recept uit de...

Bieflapjes met stroganoffsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
paprikapoeder
500 g bieflapjes
1 rode paprika
200 g kastanjechampignons
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 dl slagroom
zout en versgemalen peper

Bereiding:

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook en het paprikapoeder.
Doe de bieflapjes erbij en bak ze rondom bruin.
Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes en laat ze meebakken.
Meng de tomatenpuree en de slagroom erdoor en laat alles al roerend even garen.
Breng op smaak met zout en peper en geef er gebakken krieltjes met rozemarijn bij.
De eerste echte warme saus die ik van mijn moeder leerde maken, was
stroganoffsaus. Het is op zichzelf een heel simpele bereiding, maar door de
combinatie van ingrediënten krijg je een heel volle, pittige saus.
Nog steeds krijg ik complimenten als ik deze simpele saus aan vrienden voorschotel.